Ste se poškodovali v prometni nesreči? Naj vam pomagamo izpolniti odškodninski zahtevek!

Poškodbe v prometnih nesrečah so precej pogoste, pa vendar oškodovana stranka mnogokrat ne dobi željene odškodnine. Da vam bo odškodnina zagotovo izplačana, je potreben ustrezen odškodninski zahtevek. Nič hudega, če ne veste kako. Na tem področju smo strokovnjaki že vrsto let in z veseljem vam bomo pomagali pri doseganju pravične odškodnine.

Do odškodnine ste, v primeru, da ste bili udeleženi v prometni nesreči, upravičeni v več primerih:

  • če ste bili v avtomobilu prisotni kot potniki
  • če ste voznik avtomobila, ki ni bil odgovoren za nesrečo
  • če ste voznik avtomobila, ki je bil odgovoren za nesrečo, in imate sklenjeno AO+ zavarovanje
  • v nekaterih primerih celo, če ste bili tretja oseba, na primer pešec ali kolesar, vpletena v prometno nesrečo.

V skladu z Obligacijskim zakonikom se v nesreči, v katero so bila udeležena premikajoča se vozila, krivdna odgovornost razdeli med udeležence, kar pomeni, da vsakdo, ki je bil udeležen v nesreči, odgovarja skladno s tem, kolikšno krivdo nosi. V primeru, da so bili v nesrečo udeleženi tudi pešci ali kolesarji, pa voznik avtomobila za nesrečo odgovarja z objektivno odgovornostjo, torej je kolesar ali pešec do odškodnine upravičen tudi v primeru, če je sam povzročil nesrečo.

Izpolnite spodnji obrazec in nas kontaktirajte že danes!Več o tem

Zakaj je odškodninski zahtevek sploh potreben?

Strokovno izdelan, argumentiran in ustrezno dokazno podkrepljen odškodninski zahtevek je izjemno pomemben za zagotovitev izplačila odškodnine. Če ne želite popuščati in pristati na poravnavo, ki vam ne bo prinesla tistega, kar želite, nam dovolite, da za vas in z vami najdemo ustrezno rešitev.

Kaj lahko za vas storimo v podjetju Odškodnine Plus d.o.o.?

Poleg tega, da bomo v vašem imenu vložili odškodninski zahtevek, bomo izvedli tudi prvo oceno odškodnine in vam skozi celoten postopek nudili splošno strokovno podporo, v nekaterih primerih pa bomo na pomoč poklicali tudi sodnega izvedenca, ki bo pomagal natanko določiti, koliko vam povzročitelj škode dolguje in zakaj.

Ali lahko vložim le odškodninski zahtevek za telesne poškodbe?

Ne, nikakor! Zmotno je prepričanje, da ste do odškodnine upravičeni le v primeru telesne poškodbe. Odškodninski zahtevek lahko vložite tudi, če ste utrpeli duševne bolečine, ki vas ovirajo v vsakdanjem življenju, na primer ob bolečini zaradi izgube bližnjega, ob travmah zaradi skaženosti ali invalidnosti, ki jo je povzročila nezgoda, ob strahu, v katerem živite po nezgodi, lahko pa zahtevate odškodnino celo v primeru poškodbe lastnine. V tem primeru je višino odškodnine mnogo lažje določiti, saj se določa po preprostem principu, da se vam povrne vrednost uničenega predmeta. V primeru nepremoženjske škode pa zadeva ni tako enostavna, a bomo skupaj z vami vseeno oblikovali odškodninski zahtevek za telesne poškodbe in za duševne bolečine, ki vam bo omogočil, da si boste vsaj malo olajšali morebitne stroške, ki so za vas nastali ob poškodbi.

Če vam je torej odgovor na vprašanje, kako se izpolni odškodninski zahtevek, stopite v stik z nami in z veseljem vam bomo pomagali pridobiti odškodnino v višini, ki vam pripada. Ne priporočamo vam, da odškodninske zahtevke v primeru prometnih nesreč vlagate sami. Raje pokličite strokovnjake, ki bomo zadevo namesto vas opravili profesionalno.